Ο αλλος τροπος για να κερδιζεις στο στοιχημα!

Ο άλλος τρόπος για να κερδίζεις στο στοίχημα!

Category: Στοιχηματική Θεωρία Published: 07 October 2017
Written by Betparade

Καθώς κοιτάμε ένα κουπόνι στοιχήματος αναρωτιόμαστε: Τελικά αυτό το παιχνίδι μπορεί να νικηθεί; Είναι σαν ένα λαχείο που η θεά τύχη πρέπει να είναι δίπλα σου την ώρα που επιλέγεις παιχνίδια ή μπορεί να αντιμετωπιστεί με την μαθηματική λογική; Εγώ νομίζω ότι είναι και τα δυο, τείνοντας προς το δεύτερο…Σαφώς και η τύχη έχει τον δικό της ρόλο στο στοίχημα, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες που μπορούν να ματαιώσουν ένα ματς, αλλά ο προγραμματισμός είναι ο παράγοντας που κατευνάζει τον αντίκτυπο των ατυχιών και των άστοχων επιλογών. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο το σχέδιο, αλλά για να καταρτισθεί σωστά θα πρέπει να προστεθεί σε αυτό και η στοιχηματική εμπειρία με ότι συνεπάγεται αυτή.

Και μιας και μιλάμε για εμπειρία θα ξεκινήσουμε με τις συμπεριφορές. Το πανεπιστήμιο του Σικάγο προσπάθησε προ ετών να καθορίσει ποια είναι η προσφορά και ποια η ζήτηση ανάμεσα στα φαβορί και τα αουτσάιντερ. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα διότι αποτυπώνουν τον λόγο που οι εταιρείες έχουν μεγάλα κέρδη και εξηγούν την αιτία που αναπτύσσονται και εισέρχονται στην αγορά νέες εταιρείες στοιχημάτων. Ο οικονομολόγος Steven Levitt διαπίστωσε ότι το 50% των παιχτών προτιμάει στις επιλογές του τα φαβορί.

Με βάση αυτό το δεδομένο προχωράμε στην σύγκριση με την έρευνα που έγινε για 3 χρόνια στο sportsbook.com όπου διαπιστώθηκε σε πλήθος 1008 στοιχημάτων το 65% των παιχτών να επιλέγει τα φαβορί έναντι των αουτσάιντερ. Σε αυτό το σημείο γεννιέται ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί οι παίχτες δεν κερδίζουν άνω του 50% των στοιχημάτων τους και είναι εν τέλει χαμένοι, ενώ ως μέσο όρο το 60% αυτών επιλέγουν τα φαβορί;

Η απάντηση έρχεται να δοθεί από την ψυχολογική ανάλυση που έχει γίνει σε ένα μεγάλο αριθμό παιχτών. Ο οδηγός λήψης αποφάσεων στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η διαίσθηση. Αυτός ο παράγοντας έρχεται να επηρεάσει και τον στοιχηματισμό ενός παίχτη. Οι περισσότεροι παίχτες επιλέγουν τα φαβορί με γνώμονα την διαίσθησή τους. Το απίστευτο συμπέρασμα, όμως, έρχεται στο σημείο που το ποσοστό αυτών των ανθρώπων παραμένει υψηλό για την προτίμηση των φαβορί ακόμα και όταν αυτά χάνουν. Δηλαδή, η πίστη τους στην ανατροπή είναι πολύ ισχυρή, αλλά στο ταμείο βλέπουμε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών των παιχτών έχουν χρηματικές απώλειες.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιλογή βάσει της διαίσθησης είναι το μεγάλο όπλο των εταιρειών στοιχήματος. Επίσης, το φαινόμενο αυτό συνοδεύεται από την έλλειψη μελέτης και πληροφοριών κάνοντας τα πράγματα πιο δύσκολα. Στο βάθος βλέπουμε πρόβλημα στη νοοτροπία αυτών των παιχτών και παρακάτω θα ακτινογραφήσουμε τους βασικότερους μύθους που τους ταλαιπωρούν εν αγνοία τους.

Πρώτος μύθος: Το στοίχημα είναι παιχνίδι

Όσο θα πιστεύει ένας παίχτης ότι το stoixima είναι παιχνίδι, τόσο περισσότερο θα χάνει τα χρήματά του. Αν κάποιος θέλει να το αντιμετωπίσει ως παιχνίδι θα πρέπει να μην ποντάρει χρήματα και απλώς να στοιχηματίζει πίτσες με τους φίλους του. Κακά τα ψέμματα…κάθε παίχτης έχει οικονομικά κίνητρα όταν στοιχηματίζει, αλλά δεν γνωρίζει πως να αντιμετωπίσει το στοίχημα επιχειρηματικά. Θα πρέπει η κουλτούρα του και ο τρόπος σκέψης του να είναι σε αυτό το μήκος κύματος, ώστε να καταφέρει την “αλλαγή” πίστας σε αυτό το “παιχνίδι” που λέγεται στοίχημα.

Δεύτερος μύθος: Ποντάρουμε στο φαβορί

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικός μύθος που να διακρίνει αυτούς τους παίχτες. Πάντα παίζουν τα φαβορί και πάντα χάνουν για ένα παιχνίδι. Τότε τα βάζουν με την τύχη τους που στο τελευταίο ματς το φαβορί είχε 3 δοκάρια, αλλά αγνόησαν το διαφαινόμενο συμπέρασμα: Αφού τα φαβορί κερδίζουν σε μεγάλο βαθμό, γιατί οι φίλοι μου δεν είναι εκατομμυριούχοι; Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν κερδίζουν τα φαβορί πάντα και αυτό πρέπει να το γνωρίζετε. Ακόμα κι αν προβλέψετε το φαβορί η απόδοση είναι τόσο μικρή που θα ροκανιστεί με την πρώτη αστοχία.

Τρίτος μύθος: Να παίξω τέσσερα ή πέντε ματς;

Σίγουρα θα έχετε δει κάποιους φίλους σας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που ποστάρουν φωτογραφίες με νικηφόρα δελτία. Είμαι σίγουρος ότι δεν τους έχετε ρωτήσει μετά από πόσες αποτυχίες έχουν κερδίσει. Η πλειοψηφία των επαγγελματιών παιχτών δεν παίζει παρολί. Τα μονά παιχνίδια είναι η επιλογή τους και ο λόγος είναι προφανής. Αν υποθέσουμε ότι παίζετε over/under, δηλαδή ένα ειδικό στοίχημα με 50/50 πιθανότητες( το 1χ2 έχει 33,3/33,3/33,3) για δυο ματς, τότε οι πιθανότητες νίκης είναι 25%. Αν πάλι έχετε παίξει 4 ματς οι πιθανότητες νίκης είναι στο 12,5% σε σχέση με το 50% που δίνει το μονό. Η αλήθεια είναι ότι το 12,5% το επιλέγουν οι παίχτες που προβλέπουν αγώνες με επιτυχία από 60% και πάνω…δηλαδή δεν ποντάρουν μόνο στα φαβορί…

Οι παραπάνω τρεις μύθοι είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παίχτες χωρίς καμία επαγγελματική νοοτροπία. Αυτοί οι μύθοι προκύπτουν στην στοιχηματική τους προσωπικότητα από την έλλειψη στοιχηματικής εμπειρίας. Θυμάμαι μια φίλη που έπαιζε κάθε σαββατοκύριακο 7-8 ματς παρολί και μάλιστα είχε κερδίσει κάποιες φορές, βγαίνοντας κερδισμένη. Το κατάφερνε 1-2 φορές τον χρόνο με δελτίο αξίας 3 ευρώ. Ουσιαστικά ξόδευε 24 ευρώ τον μήνα για να κερδίσει περίπου στα 300 ευρώ ανά δελτίο, δηλαδή 600 ευρώ τον χρόνο ποντάροντας 288 ευρώ.

Οκ, είναι θετικό το αποτέλεσμα αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Με 300 ευρώ μπάτζετ έχετε καλύτερες στρατηγικές διαθέσιμες και σίγουρα με μικρότερο βαθμό παράγοντα τύχης από την φίλη μου, η οποία αν έχανε 1/2 κερδισμένα δελτία θα είχε έναν ολόκληρο χρόνο. Βλέπετε κάποιοι παίχτες αγνοούν το αμερικάνικο απόφθεγμα ότι ο χρόνος είναι χρήμα και ευκαιρίες.

Η φίλη μου αντιμετώπιζε το στοίχημα σαν λαχείο. Είχε την υπομονή να περιμένει τη νίκη που θα ερχόταν με σειρά προτεραιότητας, σαν να αγοράζεις τον ίδιο λήγοντα ένα χρόνο και να περιμένεις ένα χ αριθμό νικών.

Πριν κλείσω αυτό το άρθρο θα ήθελα να σας προτείνω την παρακολούθηση των spreads στα χρηματιστήρια. Τα πολλά λεφτά κερδίζονται όταν μια μετοχή είναι σε πτώση ή όταν “παίζεται” ενάντια σε αυτή μιας και είναι σαν το φαβορί που κάποια στιγμή θα χάσει. Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό…και αποτελεί οδηγό για να ακολουθήσετε αυτό τον διαφορετικό δρόμο για να στοιχηματίσετε. Είναι πέραν του συνηθισμένου, διότι καμία συνηθισμένη ενέργεια δεν έκανε την διαφορά σε κανένα παιχνίδι και σε κανένα στοίχημα. Το στοίχημα είναι business και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Για να κερδίσετε πρέπει να κάνετε την διαφορά σαν να είχατε ένα κατάστημα που πρέπει να βρει ένα τρόπο να έχει υψηλό περιθώριο κέρδους, αλλά να μπορεί να πουλάει ταυτόχρονα. Ο τρόπος βρίσκεται ανάμεσα στις γραμμές αυτές, εσείς απλά πρέπει να πράξετε τα γραφόμενα τους…

Σημεία Ημέρας


Background-image
Το G/G ημέρας
Το G/G ημέρας 15-09-19
Sunday, 15 September 2019
  Η...

Facebook

Newsletter

Λάβετε στο e-mail σας τις αποκλειστικές προσφορές του BetParade.net.